Skip to content

Labradorkennel

van het Oosterbosch

Geen pups verwacht

Er zullen geen pups meer geboren worden bij ons.

Gefokt volgens VFR Labrador Kring Nederland

We doen er alles aan om gezondheidsrisico’s voor onze Labrador pups zoveel als mogelijk uit te sluiten. Daarom fokken wij enkel met stambomen en volgens het Verenigings-Fokregelement van Labrador Kring Nederland.

Chocoladebruine pups

Onze kennel fokt enkel chocoladebruine Labradors.

Wie zijn wij?

Wij zijn Perry en Ellemijn, en samen zijn wij de gelukkige eigenaren van Rose Hoeve van de Ossemeren. Met zijn drieën wonen wij in het gezellige Oudorp in Alkmaar, Noord-Holland. Rose is sinds februari 2021 de prinses in ons huishouden, die houdt van knuffelen, spelen en wandelen.

Hoe het begon

Het échte begin van kennel V.H. Oosterbosch ligt in 2004, bij het eerste nestje van onze zwarte labrador Lotte. Met Lotte is één nestje gefokt. Helaas was het beter voor Lotte om het daarbij te laten.

Vervolgens besloten mijn vader en zijn vriendin een eerste chihuahua te nemen, waarmee de Chihuahuakennel ontstaan is. Van 2007 tot 2018 heeft Kennel V.H. Oosterbosch geheel volgens de standaarden van de Nederlandse Chihuahua Club gefokt (en dus met stambomen).

Zodoende heb ik van het fokken kunnen proeven. Hieruit is het idee ontstaan om met Rose te fokken onder de stamboomnaam V.H. Oosterbosch en we zijn super enthousiast dat dit gelukt is!

labrador kennel Alkmaar
labrador fokker Alkmaar

Over Rose

De Labrador kennel zou niet bestaan zonder Rose. We vertellen je graag wat meer over de moederhond van onze pups.
Rose komt zelf bij de Labrador kennel “Labradorhoeve van de Ossemeren” vandaan. Hier is zij op 23 december 2020 geboren in een nest van 6 pups.
Rose is, net als haar moeder Yuna, een vrij kleine labrador. Ze is zo’n 50 cm hoog en weegt 25 kg. Daarnaast heeft ze een echte vierkante labrador kop en qua innerlijk kent ze de labrador-eigenschappen maar al te goed: Ze houdt van vies worden in de modder, het strand & de zee, languit snurken op de bank, eten eten en nog eens eten en niet onbelangrijk ze is gek op (kleine) kinderen, waar ze ontzettend goed mee overweg kan. Dominant is Rose alles behalve, wat haar een onwijs lieve goedzak maakt. Ze denkt daarbij dat ze een schoothondje is, want ze komt het liefst de hele dag met (en op) ons knuffelen. Daarnaast is ze ontzettend leergierig en zit het qua intelligentie ook wel goed. Tegenwoordig doen we agility (behendigheid) trainingen met haar. Als pup wist ze ons namelijk al om de tuin te leiden voor een extra snoepje.

Ben je enthousiast geworden over onze kennel en overweeg je een pup bij ons te kopen? Lees dan eerst de informatie op onze pagina voor pupkopers door. Mocht je na het doornemen hiervan nog verdere vragen hebben, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.